Counselling / Svetovanje

ZAKAJ SVETOVANJE?

Zato, ker je pot rasti neizbežna;

ker so na poti trenutki, ko potrebujemo podporo, zaupanje in pravo usmeritev;

da v trenutkih krize, izzivov in konfliktov ne obupamo in ne ostanemo sami;

ker je vredno doživeti trenutke miru, harmonije in izpolnjenosti;

ker je individualen pristop nam pisan na kožo.

Ljudje smo bitja, ki se v objemu življenja podamo na pot novih izzivov in rasti. V vsakemu prebiva hrepenjenje po izpolnjenenem življenju.  Po življenju, v katerem smo v harmoniji s seboj in drugimi. Toda nemalokrat se zgodi, da nas določene okoliščine postavijo pred ovire. V nas je nekaj, kar nam onemogoča, da bi živeli v ravnovesju, dosegali svoje cilje, se veselili življenja in medsebojnih odnosov. Temu običajno rečemo obdobje krize.

Osebno svetovanje/counselling je pomoč in podpora pri premagovanju tega obdobja. S pomočjo pogovora ter različnih metod in tehnik, ki jih oseba izvaja pod strokovnim vodstvom svetovalca, se podamo na pot raziskovanja in spoznavanja sebe. V tem procesu se učimo sprejemanja, preobrazbe in nabiramo moči za nove odločitve.  Posledica je večje razumevanje sebe, širše okolice v kateri prebivamo in delujemo ter lažje soočanje z življenskimi težavami. Svetovanje nudi oporo s pomočjo katere se človek z večjim zaupanjem in gotovostjo poda v nove svetove in z veseljem spoznava svojo psihološko naravo. Počasi začne slutiti, da je njegova notranja pokrajina nekaj nadvse dragocenega, unikatnega in navdihujočega.

… in še nekoliko bolj strokovni opis PSIHOSINTEZNEGA SVETOVANJA

PSIHOSINTEZNO SVETOVANJE je predvsem vzpostavljanje medosebnega stika med osebo, – ali parom ali skupino oseb – ki se nahaja v težavni ali konfliktni ali kritični življenjski situaciji in drugo osebo, ki je kompetentna ter zmožna pomagati in usmeriti in/ali razrešiti problem ali konflikt ali krizo posameznika (ali para ali skupine). Tovrstno svetovanje lahko poimenujemo tudi človeško srečanje dveh subjektov, od katerih eden (posameznik ali par ali skupina) čuti, da se nahaja v eksistenčno težki situaciji – problemu, konfliktu, krizi – in jo skuša predstaviti drugemu subjektu, ki ga pozorno, zavestno in zavzeto posluša ter mu poskuša pomagati, da prepozna, pravilno zastavi, zasnuje in reši svoj problem ali konflikt ali krizo.

NAMEN PSIHOSINTEZNEGA SVETOVANJA je soočenje s konkretno eksistenčno težavo in stisko, ki spodbuja razvoj in uporabo notranjih virov in potencialov klienta, z namenom, da klient vzpostavi ustrezen odnos do situacije, ki je lahko, glede na posamezen primer, transformacija (transformativno in razrešujoče dejanje) ali sprejemanje neke omejitve, v obeh primerih pa se uporabi situacijo življenjske stiske kot priložnost, ki podpira proces rasti in zorenje subjekta – klienta.

Za svetovanje pišite na rozana.bazec@center-psihosinteza.org
ali pokličite na 040 287  720.